Materinski dan

Materinski dan

Materinski dan
10 March, 2018

25. marec je mednarodni dan, ko mame praznujejo svoj dan. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo že od davnega leta 1910.  Za utemeljiteljico materinskega dne velja Anna Marie Jarvis, ki je 12. maja 1907, na nedeljo po drugi obletnici smrti svoje mame, priredila srečanje v njen spomin. Naslednje leto se je zavzemala, da bi drugo nedeljo v maju posvetili vsem materam. Kot izraz ljubezni do svoje preminule matere je pred lokalno cerkvijo razdelila 500 belih nageljev.


 

V Sloveniji se po drugi svetovni vojni materinski dan zaradi praznovanja dneva žena, 8. marca, praviloma ni praznoval, danes pa je spet v veljavi in se praznuje na isti dan kot Marijino oznanjenje, torej 25. marec.


Zato tega datuma nikakor ne smete pozabiti in morate na ta dan svojo mamo z lepim darilom razveseliti. Vsekakor pa morate svoje mamice tudi ob drugih priložnostih s čudovitim darilom obdariti. Da darilo vedno s strani mame občudovano bo pa spletna trgovina GeniDarila z najboljšimi darili poskrbela bo.Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!